Är jag självisk?

Är jag självisk som låter Patrik gå på julbord me jobbet utan att dricka massa?
Har fått massa kommentarer på FB om det här men jag står fast vid mitt beslut ....

Jag klarar inte av lukten av alkohol och jag tolererar inte fulla människor hemma ....
Dessutom kan man väl ha roligt utan att supa skallen av sig, huvudsaken är väl att
han kommer ut och får ha roligt me sina arbetskamrater? Eller har jag helt fel?
Han får dricka 1-2 öl men det får räcka .... är jag orättvis?

Jag skulle också vilja komma ut och ha roligt me vänner eller bara göra något men
så fort det kommer på tal så blir det aldrig av ..... jag sitter liksom där jag sitter ....

Jag vill verkligen att patrik passar på att ha roligt för när tösen kommer så kommer
våra liv förändras och det kommer inte finnas lika mycket utrymme för att festa ....
Men är det bara han som ska ha roligt? Ska jag bara gå hemma och vänta på att föda?

Känns som om jag inte har någon rätt att vilja hitta på något och för att ha roligt och
njuta av den här sista tiden innan tösen kommer ..... Bara för att man är gravid så
betyder det inte att man vill sitta ensam varje dag och aldrig umgås me nån .....




Kommentarer
Anonym

Du är absolut inte självisk, men du måste ju ha en förståelse också?

Det är ett julbord, det är bara en gång om året. Vad gör det om han vill dricka och ha det kul med sina arbetskamrater?

Du valde att vara gravid, då får du faktiskt "nöja" dig med att du inte kan gå ut och festa på samma sätt. Men en gång gör det väl inte om han är ute, eller?

Du kan ju ha en tjejkväll med dina vänner, dricka alkoholfritt och ha det mysigt. Det skulle väl Patrik tillåta?

2010-12-01 @ 13:34:05
Anonym

Varför hittar du aldrig på saker? Har läst din blogg sen du blev gravid och inte en enda gång läst att du hittat på något utan din kille. Du verkar inte ens gå ut och slänga soporna utan honom? Tror inte du skulle vara lika deppig och svartsjuk om du träffade kompisar och fikade, shoppade, hade tjejkvällar och middagar! För guds skull, hitta på något, blir galen av att bara läsa att du aldrig sätter foten utanför dörren? Vad tycker Patrik om att du är så asocial och inte gör något utan honom? Får inte han en enorm press på sig att vara med dig hela tiden? Är han aldrig med vänner?

Inget illa menat med kommentaren nu, är bara nyfiken..

2010-12-01 @ 13:47:30
Rebecca

jo, jag förstår patrik men varför kan man inte gå på julbord me jobbet, äta gott och dricka lite och sen får det räcka? kan man inte ha roligt om man bara dricker 1-2 öl?



Jo, jag valde att va gravid och jag är inte ute efter att festa för alkoholen lockar mig inte ett dugg. jag vill bara umgås och ha roligt.



Han får va ute varje helg om han så vill men han behöver inte dricka .... kan man inte ha roligt utan alkohol?

2010-12-01 @ 13:48:57 | http://minvardagsommamma.blogg.se/
Rebecca

grejen är den att jag inte har speciellt många vänner och dom flesta jobbar/pluggar på dagarna och på eftermiddagarna vill jag ju umgås me patrik. och nej, jag hittar sällan på saker utan honom. har liksom blivit en vana att vara me honom och jag har inga problem me det. och sen har vi nästan inga enskilda vänner, utan bara gemensamma vänner och då blir det automatiskt att man umgås tillsammans me dom. Och han får ju umgås me sina arbetskamrater på olika tillställningar, vet att det inte är samma sak men han träffar iallafall folk.

2010-12-01 @ 13:55:19 | http://minvardagsommamma.blogg.se/
Fanny

Självklart kan man gå ut och ha det trevligt utan och bli full. Jag tror att du inte vill att han ska dricka för att du är så satans svartsjuk. Och då blir det svårt och släppa sin man. Jag förstår det. Men han behöver det. Han ser inte graviditeten på samma sätt som du och han behöver komma "bort" och tänka på annat. Jag menar absolut inte att det är något dåligt. Men ibland kan det vara skönt och få vara sig själv en stund. Missförstå mig inte.

2010-12-01 @ 14:01:42 | http://eleahsmamma.bloggplatsen.se
Rebecca

Min svartsjuka hör inte hit just nu. Nu klarar jag inte av lukten av alkohol och jag tolererar inte fulla människor i mitt hem. Och visst, ja jag är svartsjuk för jag litar inte på fulla killar. jag förstår om han behöver komma bort och tänka på annat men det behöver jag också. han kommer iallafall ut och träffar folk när han jobbar medan jag sitter helt isolerad. och visst, det är självförvållat men jag har inga vänner knappt. patrik är den enda jag har och min bästa vän och hennes familj.

2010-12-01 @ 14:11:55 | http://minvardagsommamma.blogg.se/
Anonym

Men det ska inte han behöva lida för?

Ska han verkligen få lida för att DU är ensam?

Du kan ju bjuda över madde när patrik ska iväg?

2010-12-01 @ 15:37:47
Rebecca

Patrik behöver inte lida för nånting för jag förbjuder inte honom att göra nåt. han får göra va han vill. Och nej, jag kan inte bara bjuda över madde när jag känner för det, hon har en dotter att ta hänsyn till och dessutom vill hon inte gärna åka hit kommunalt.

2010-12-01 @ 15:47:10 | http://minvardagsommamma.blogg.se/
Anonym

Jag löser din blogg i jämna mellanrum o jag måste säga att jag tycker synd om patrik, herregud han är en vuxen människa o ska snart bli pappa om han vill gå ut o ta några öl så var är problemet, det är väl erat hem inte bara ditt. Det är ju du som har valt att inte umgås med andra människor det är du som vill sitta inne bara för att du inte har nån umgänge så kan du ju inte LÅSA in honom för det, då gräver du bara din egen grav o det kommer aldrig funka mellan er framför allt när barnet kommer, man måste kunna umgås på tu man hand,Visst man kan ha kul utan att dricka men vill man ta nån alkohol så gör inte det inte honom till ett fyllo för det, han jobbar hela dagarna o försörjer dig du går hemma hela dagarna o drar bena efter dig gravid är ingen sjukdom det är ett tillstånd....o även när barnet är fött finns det mycket man kan göra det är bara att stoppa ner barnet i vagnen/bärsele o gå ut o umgås med folk första året är barnet inte beroende av rutiner utan hon/han äter när den är hungrig inte efter kl osv jag vet har själv barn så vad hindrar dig från att skaffa dig ett liv.



Du kommer att kväva erat förhållande om du fortsätter som du gör nu det kanske funkar nu men inte i längden o sen så var det ju du som ville ha barn för att få nåt att göra på dagarna som du har skrivit i din blogg om det nu är så jobbigt som du skriver om graviditeten o att patrik ska vara hemma o hålla dig i handen så kanske du skulle ha skaffat dig en hund istället inget elakt menat men tänk efter själv om det var ombytta roller han måste få unna sig nånting o barnet är ju inte ens fött ännu....om du inte klarar av det hur ska du kunna då klara av att ta hand om ett barn ...... ekonomiskt osv

2010-12-01 @ 19:09:02 | http://ensessan.blogg.se/
Anonym

Jag läser din blogg med jämna mellanrum o jag förstår inte hur du tänker o kan vara så egotrippad patrik försörjer dig han jobbar varje dag medans du går hemma o drar bena efter dig o har gjort i flera år o du har mage att klaga på att han vill gå ut o ta några öl vad spelar det för roll. Ni är ju tillsammans o ska ha barn, vadå tolererar inte fulla människor i DITT hem det är väl ERAT hem utan patrik kan du inte ens betala hyran det är han som tjänar pengar o det är ju faktiskt du som ville ha barn för att ha nåt att göra på dagarna som du skrev i din blogg.. då skulle du köpt dig en hund istället som inte kräver lika mycket ansvar o kostar MASSOR med pengar att försörja, om han vill unna sig detta hur kan du då kräva att han bara ska ta 1-2 öl o vara hemma i tid? visst man behöver inte dricka sig full eller dricka varje gång men på dig låter det som han helst bara ska jobba försörja dig o sen vara hemma för att vara dig till lags Gravid är ingen sjukdom det är ett tillstånd.....

Sen är det ju du som har valt att inte vara social med andra människor o bara sitta hemma o vänta till patrik slutar jobbet varje dag, om du inte ändrar dig så kommer du till slut att kväva honom.... o då blir du kanske ensam...

Det är ju faktiskt så att du har valt att gå arbetslös genom att inte söka jobb o kom inte o säg annat för på alla dessa år så måste det finnas nåt jobb till dig också o då är det svårt när man inte har den sociala biten nej väx upp o ta lite ansvar för ditt liv för det är ingen annan än du själv som har valt att leva på det sättet så sluta o klaga o ta dig i kragen o skaffa dig ett liv.... o gör det bästa av situationen



Det är bara att gå ut o träffa folk det är ju som man gör det till själv o när barnet är fött är det bara att ta med sig barnet i vagnen/bärsele den är inte bunden till rutiner första året det är barnet som bestämmer när han/hon vill äta , sova osv så var är problemet.



Barnet är ju inte ens fött ännu så låt han njuta medans han kan o gör det bästa av situationen o njut du också för sen är det ingen dans på rosor.. när barnet är fött med nattvak kanske kolik osv jag vet har själv barn

2010-12-01 @ 19:34:19
Anonym

Den näst sista kommenraren kommer inte från den personen utan en killkompis till henne jag lånar bara hennes dator så att du vet om du också vill veta mitt namn så är det tom

2010-12-01 @ 19:48:45
Fanny

Jag måste faktiskt hålla med de ovanstående kommentarerna. Det är erat hem, Patrik försörjer dig, jobbar och har sig och betalar hyra och allt. Han borde få gå ut och dricka lite. Bara för dig och acceptera att han kanske kommer hem full.

Han kan väl sova på soffan om det är så jobbigt och ha honom bredvid dig när han luktar alkohol!

2010-12-01 @ 20:34:13 | http://eleahsmamma.bloggplatsen.se
Christina Thåqvist

alla ser att det inte är någon jävla tom som skriver. skriv, men stå för det också.

Och Becca, jag förstår dig!

hoppas du mår bra annars och hoppas allt är bra med magen <3<3

2010-12-02 @ 01:53:04
Rebecca

Tack christina :) hade en riktig usel dag igår, satt bara och grät men idag är humöret på topp igen :) Magen växer och tösen inuti lever rövare :P haha <3 <3

2010-12-02 @ 09:44:36 | http://minvardagsommamma.blogg.se/
Tom andersson

Hej christina thåqvist vadå kan jag inte som kille skriva nån kommentar måste det va en tjej är du blåst eller, jag läser bloggar jag med o har också barn eller måste man vara kvinna till det bara undrar.



Becca vad kul att läsa att du ska ut o träffa vänner det behövs ibland så man kan ta nya friska tag Lycka till!

2010-12-02 @ 19:50:14
christina thåqvist

haha mycket möjligt att jag kan vara lite blåst, men inte så blåst att jag inte vet att killar också kommentera och läser bloggar. men jag själv tror inte på att det var en tom Andersson som skrev det inlägget :) och ifall det mot förmodan nu skulle vara det så tycker jag att du tom har all rätt att kommentera med du känner inte becca alls? så hur kan man skriva en massa saker om man inte har någon anning om bakrunden? och att en helt utomstående kille ska lägga sådan energi och skriva mindre snälla saker och sten läst beccas blogg i alla år? typiskt "tjejigt" men vem vet det kanske är du som inte har något liv? En man med barn borde veta bättre än att trycka ner än gravid ung tjej som kankse inte alltid har det så lätt som du borde kunnat läst i hennes blogg som du följer så noga! ett tips,lägg ner den tiden på ditt barn istället!

2010-12-04 @ 03:03:54
Anonym

christina jag läser inte hennes blogg hela tiden men vissa saker läser man för om hon inte vill att man ska kommentera då ska hon inte skriva såna saker,det ska man kuna tåla o jag vet vad hon har skrivit o det är tillräckligt för att kunna kommentera o jag lägger ner mycket tid & energi på mitt barn mycket mer än vad andra pappor gör eller är du avundsjuk om det inte passar dig så läs inte kommentarerna i så fall man måste kunna ta både negativt o positivt.



Det går att gå tillbaka o se vad hon har skrivit tidigare så man kan läsa så jag har all rätt som man att kommentera precis som en kvinna eller det kanske bara gäller vissa

2010-12-07 @ 10:58:49
Christina Thåqvist

avundsjuk på vad? att du är pappa och tar hand om ditt barn?



självklart ska man vara beredd att ta både negativ och positiv kritik.

grejen är den att jag inte tror på att du heter Tom Andersson eller vad det nu var, jag tycker att om man ska kommentera så passa mycket och bestämt och kan säga så mycket om vad becca borde och inte borde så ska man fan kunna skriva sitt namn. töntigt!

och en man har all rätt att kommentera som en kvinna. Bara det att på det sättet du skriver var inte speci manligt!

2010-12-07 @ 23:55:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!