Veckan rullar på

Veckan rullar på som vanligt, tisdag idag.

Thea gav mig en ordentlig sovmorgon, jag gick upp vid halv 10 och hon vaknade vid halv
11, jätte skönt :) 

Idag tog jag och storstädade, tog nån timme men gud va skönt det va när det va klart :)
Fick en utskällning igår av gubben att jag inte tvättar när jag har sagt att jag ska tvätta så
idag LOVADE jag honom att tvätta och det gjorde jag också. Han har liksom ALDRIG ens
nämnt tvätten så jag blev ganska förvånad men nu är den tvättad iallafall.

För tillfället sitter jag i soffan me bara en handduk, har tagit ett bad. Thea har precis vaknat
och nu sitter hon i sin säng och leker. Ska väl ta och klä på mig, göra mina situps, byta blöja
på Thea, leka me henne och sen är det dags att börja me middagen innan jag knallar iväg till
vattengympan. Kommer va lite slut när jag kommer hem ikväll men det är det värt för ett rent
hem, en glad dotter OCH fästman och dessutom en glad mamma som mår bra i både kropp och
själ :)

Nu ska jag fortsätta me mitt men vi lär höras imorrn (kanske slänger in en liten lista senare
om ni har tur ;) hihi.




Kommentarer
Anonym

Du ska kanske prioritera din familj/hem före diverse olika listor på bloggen syftar då på att ex tvätt om du kan städa hela hemmet på ett par timmar så borde tiden även räcka till att tvätta ! Din fästman arbetar ju mer än ett par timmar/dag!

2011-11-08 @ 21:49:10
Rebecca

I snitt tvättar jag säkert 2-3 gånger i veckan och han har aldrig behövt bekymra sig om tvätten och han behöver inte va orolig för att han inte ska ha rena kläder för han går i sina jobbkläder från måndag morgon till fredag kväll.



Hur kan listorna på bloggen hänga ihop me att jag inte tvättar??! :-S

2011-11-09 @ 08:17:59
Lily

En annan tanke kan ju vara att din sambo kan tvätta sin egen tvätt vid behov, som de flesta andra vuxna människor. Att vara hemma med en bebis är också ett heltidsjobb och självklart ska ni dela på hushållssysslorna.

2011-11-09 @ 09:16:41
Rebecca

Nä, det håller jag inte me om :) Jag tvättar allas tvätt helt enkelt men ibland har man bara ingen lust att tvätta. Det enda Patrik gör/behöver göra hemma är att diska efter maten och knappt det gör han. Mer än hälften av gångerna har jag fått diska. Och nu vet jag att många kommer bli irriterade på mig för han JOBBAR ju hela dagarna och därför ska han inte behöva hjälpa till hemma, vilket jag tycker är helt fel.

2011-11-09 @ 09:31:13
Anonym

Helt rätt du ska bara göra hälften hemma OM du betalar 50% av era utgifter!!

2011-11-10 @ 07:44:01
Rebecca

Vad spelar det för roll om jag inte betalar 50% av våra utgifter? Jag har inte råd me det förrän jag börjar jobba. Tycker ändå att vi ska dela på hushållsuppgifterna. Sen att jag iallafall gör 95% av allt är helt okej för mig. Det enda jag begär av Patrik är att han hänger i sin tvätt, plockar undan sina jobbarkläder på helgerna och diskar ibland. Tycker inte det är så farligt. Vem ska sköta hushållet när jag börjar jobba då?

2011-11-10 @ 12:58:56
Carro

Jag håller med Rebecca!

Jag kan gärna sköta 95% av hushållsuppgifterna hos oss också det enda jag begär av min kille är att han ska plocka bort efter sig sjäv och att vi hjälps åt med disken... O deras ekonomi är väl ändå deras ensak, varför ska alla lägga sig i den så mycket för hela tiden??

2011-11-10 @ 15:52:17 | http://mammacarolina.blogg.se/
Empy

Ja jobbar, men min gubbe får då fan dra sitt strå till staken också.. Är man två som bor under samma tak, ja då ör man två om hushållsyslorna också. Kan man skita ner kan man städa.. Ja fattar inte varför alla ska gnälla att becca inte jobbar och att patrik inte sk abehöva göra något alls, snälla vi lever inte på 1600-talet.. Ni som tycker att becca ska göra ALLT hemma så kan ni göra prevcis lika dant, låt era gubbar komma hem och göra precis vad dom vill och int ehjälpa till, prova 1 vecka så ska vi se vem som gnäller!!! Stå på dej becca, ja håller med dej!

2011-11-11 @ 22:27:27 | http://forandringensvag.blogg.se/
Anonym

Nej vi lever inte på 1600-talet då kvinnan var underställd och beroende av mannen, som var den som drog in pengar och kvinnan tog hand om barn och hem utan tvättmaskin, dammsugare mm. Idag ser livet annorlunda ut Bra men hemma hos Rebecca så är det vissa saker som är modernare men mycket står still ex ekonomisk jämnstäldhet! och är det inte så att de som är hemma hela dagen även producerar mer disk ,och enligt tidigare inlägg så går Patrik i arbetskläder mån-fre och då kan han inte ha lika mycket tvätt som Rebecca som byter kläder oftare eller? Theas tvätt bör väl ingå i en föräldraledig mammas arbetsuppgifter.

2011-11-13 @ 08:59:46
rebecca

Det är svårt att få ekonomisk jämställdhet när jag är mammaledig och även när jag får jobb sen kommer jag knappt tjäna hälften av det Patrik tjänar. Jag känner att huvudsaken är att Patrik inte ska behöva betala mina saker eller theas grejer och att jag hjälper till i den mån jag kan.



Jag diskar och ställer in all disk som jag och Thea har använt på dagarna innan Patrik kommer hem, det är inte mer än rätt. Eftersom att Patrik går i sina jobbarkläder hela vardagarna så är det klart att merparten av tvätten är mitt och theas och därför tycker jag att jag borde få tvätta när jag vill.



2011-11-13 @ 10:31:23
Empy

Denna anonyma person, du måste ju göra detta av att du själv lever ett sjukt tråkigt liv, och kan inte ens stå för vem du är som skriver.. Om du känner becca, så vet du troligtvis hur allt är.. Så varför ska du lägga dig i nån annans liv, och säga hur dom ska leva och inte.. Sköt ditt liv, och låt dom leva precis som dom vill !!

2011-11-13 @ 11:05:56 | http://metrobloggen.se/Empiis

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!