Parmesangratinerad kycklingfilé
1 pkt djupfryst tinad bladspenat á 250 g
600 g kycklingfilé
2 krm salt
2 krm citronpeppar
2 dl grovt riven parmesanost
3 dl vispgrädde
1 dl stark hönsbuljong (tärning)
1 3/4 tsk potatismjöl
1 msk ljus fransk senap
2 pressade vitlöksklyftor
Gör såhär:
Låt den tinade spenaten rinna av i durkslag och pressa med sked ur all vätska. Bred ut spenaten i låg,lätt smord ungssäker form. Lägg de råa och avtorkade kycklingfiléerna ovanpå. Strö över parmesanost. Vispa ihop grädde,avsvalnad buljong,potatismjöl,senap och vitlök. Byt EJ ut vispgrädden mot annan gräddsort. Häll såsen över ingredienserna i formen. Låt stå i ugn på 200 i 35-40 min. Täck med folie mot slutet av ugnstiden.
Tillbehörstips:
Pasta blandad med krossade valnötter. Tomatsallad,fransk senap,riven parmesanost.