En bra dag

Igår hade jag en mindre bra dag, jag va verkligen så trött på ALLT. Vilket man kan bli
emellanåt utan att för den sakens skull va en dålig mamma eller människa. Alla är ju
mindre bra dagar ibland eller har jag helt fel?

Idag är det iallafall en bra dag och jag tänker njuta av dom här månaderna som är kvar
av mammaledigheten. Man får ju inte tillbaka den här tiden och sen när Thea väl börjar
på dagis och jag börjar jobba så småningom så kommer man inte hinna umgås på samma
sätt som man faktiskt kan göra nu. Så nu tänker jag njuta till 110% :) Folk har även påpekat
varför jag inte söker kvälls/helgjobb men kvällar och helger är heliga för mig, det är DÅ man
får tillfälle att umgås me hela familjen. Jag har alltid varit sån och kommer fortsätta va sån.
Jag vill ha ett vanligt måndag till fredag-jobb.

Är lite nyfiken på era tankar på när barn ska börja på dagis :) Jag har en bekant som jag
uppfattade gav mig kritik för att jag sätter Thea på förskola redan i höst när hon är 17 mån, det
tyckte hon va helt fel. Hon planerar på att va hemma me sin dotter tills hon är 3, vilket jag
tycker är alldeles för sent. Men alla är olika. Jag är av den uppfattningen att barn över 1
behöver mer stimulans än vad som kan erbjudas i hemmet. När planerar ni att sätta er barn
i förskola eller om dom går redan går i förskolan,hur gammalt va barnet när han/hon började? 

Imorse klev jag upp 10 min efter att älsklingen åkt till jobbet,hoppade då in i duschen och
gjorde mig klar och sen satt jag vid datorn tills dottern vaknade vid halv 9. Då va det bara
att ge henne mat, byta blöja,klä på henne och packa skätväskan. Va i fruängen och väntade
på bussen kvart över 9 och bussen gick 20 i 10 =/ haha. Well, that's me! Vi hoppade av i
flempan centrum och köpte mat åt Thea och sen knallade vi till lilla mamsingen och tillbringade
ett par timmar där vilket mamma tyckte va jätte roligt. Hon och Thea lekte jätte mycket och
jag glömdes bort,som det brukar va me andra ord :P Haha.

Va hemma vid halv 4 igen, Thea fick mat och somnade och jag satt och glodde på tv när gubben
kom hem. Vid 5-rycket åkte vi till ica maxi och storhandlade, eller ja, nästan iallafall. Köpte blöjor,
en massa kyckling, fullkornspasta och massa nyttigheter. Vi svängde förbi robbans och köpte
kycklingsallad till middag och sen åkte vi äntligen hem.

Nu ligger Thea och sover så gott och jag och gubben glor på tv. Ska se klart programmet och
sen borsta tänderna och sova, är jätte trött.

Imorrn ska jag plocka och dammsuga och ev gå till öppna förskolan me Thea,annars blir det
en promenad (om mitt knä tillåter det). Nu har jag smörjt in me voltaren, tror det är nåt knas
me muskelfästet =/

På fredag förmiddag blir det gym+sim och på eftermiddagen ska familjen till skärholmen,
måste köpa lite nödvändiga saker till Thea :)


Till vänster - Thea, 9 mån.
Till höger - Jag, 2 år.



Kommentarer
Linda

ja jag vill vara hemma med Alice pga att jag inte tycker att det är en bra sak att sätta sina barn för tidigt..



vid 17 månader är barn enligt forskning inte redo för så mycket intryck som man får på dagis.. sömnlöshet ökar, trotsåldern kommer tidigare och stannar längre & man missar massor av barnens utveckling och framsteg.. & det värsta av allt barnen växer upp snabbare än vad de ska och behöver att vara hemma med sitt barn en längre tid betyder att man inte sätter sig själv först som jag tycker att du gör.



om du tycker att barn över 1 år får för lite stimulans är det ditt fel som mamma ett så litet barn kan knappast bli understimulerat,



man kan göra precis samma saker som på dagis om man bara orkar. men sätt du Thea på dagis så får vi hoppas på det bästa.

2012-01-25 @ 23:49:46 | http://mammaal.blogspot.com
Madeleine

HEJ LINDA! "sätt du Thea på dagis så får vi hoppas på det bästa" ??? VAD FAN ÄR DET FÖR NÅGON KOMMENTAR! Min dotter började på dagis när hon var 1 år och 3 månader det är INGET fel på henne.. Min systerdotter som däremot är 3 år snart och aldrig varit på dagis klättrar på väggarna hemma OAVSETT stimulering! Jag säger inte att det måste vara dagis. MEN det finns en jävla massa positiva saker med att låta barnen gå på föskola ect. 1, dom lär sig att lämna tryggheten hos mamma och utforska världen. 2 dom stimuleras på ett HELT annat sätt och lär sig att kommunicera med andra människor. Vad man ska och inte göra PÅ ETT HELT ANNAT SÄTT! Det är den sociala biten barnen behöver för utvecklingen! Det finns EN DRÖS andra orsaker.. Och jag säger inte att DU måste sätta din dotter på dagis... MEN din kommentar till becca störde mig.. Om du nu ursäktar mig så ska jag hämta min dotter på DAGIS! Även om jag får kämpa för att hon INTE vill gå hem...

2012-01-26 @ 14:39:14
Anonym

jag tycker det är för tidigt att sätta ett barn på dagis vid 1 år. man kan få stimulans genom att träffa andra barn. det är klart att ett barn är understimulerat om det bara sitter hemma i lägenheten med sin mamma som prioriterar städning före lek. har man svårt med det sociala samspelet som du verkar ha är det inte lätt att träffa andra människor för att stimulera både dig och ditt barn. men alla är olika och går hon på dagis kanske det är bra för just henne eftersom du då kan lägga alla energi på hemmet. sen tillåter ju inte allas ekonomi att man är hemma med barnet längre... och dessutom inte när man inte är villig att göra något annat under tiden. skulle du kombinera mammaledigheten med lite jobb kanske du hade tyckt att det var roligt att vara hemma med tea... då kulle du få ett break i vardagen och uppskatta den tid du har med ditt barn mer. det är klart att man tycker det är jobbigt att vara hemma när man sitter som en fånge i sitt hem - frivilligt! jag klandrar ingen om när dom väljer att sätta sitt barm på dagis. i vissa fall är det det bästa alternativet för ett barn och ibland kan det vara bätttre att få vara hemma ett tag till.. alla barn är olika likaså deras behov!

2012-01-26 @ 17:31:03
Rebecca

Ja, jag tycker också att 1 år är lite för tidigt. Skulle aldrig sätta nåt barn på dagis så pass tidigt. Jag prioriterar inte lek framför städning, tro mig. Jag skirver mycket om att jag SKA städa men det brukar oftast sluta me att jag sitter på golvet och leker tåg me Thea. Kom hem till mig, oanmäld så får du se att det är en enda röra här då :P Jag hade bara en dålig dag men jag har fått många bara tips och råd och jag har insett att jag aldrig får tillbaka den här tiden me Thea så nu tänker jag verkligen njuta till 110% :D Jag sitter inte bara inne me Thea, vi är ute också och gungar och imorrn ska vi köpa vantar till henne så att hon kan leka i snön :)

2012-01-26 @ 18:27:42
Sophia

det finns väl ingen som kan säga vilken ålder som är bäst att sätta ett barn på förskolan på.... Alla barn är olika. Vissa barn kräver stimulans, är före i utveckling osv. Sätt Thea på dagis då det passar ER och ingen annan... Det är bara ni som vet hur Thea är.

Enligt BVC och förskolelärarna på Hamiltons förskola föredrar de att barnen börjar vid 1 års ålder. Finns inget som tyder på att det skulle vara för tidigt, snarare bra då de tar efter de större barnen och lär sig fortare.

2012-01-26 @ 19:13:26
Jennie

Jag är en av de som sätter mitt barn på dagis nu när hon fyller 1 år,hemskt va?;)även mitt första barn började när han var 1 år och det gick hur bra som helst! Sen vill jag bara säga det att alla har inte möjlighet att välja när barnet ska börja på dagis,finns det inte ekonomi till att vara hemma längre så är det en tidigare dagisstart som gäller och så är det i vårt fall.Tittar man på när det är lättast att skola in barn så är det just när de är runt året,sen blir det svårare enligt förskollärare..så det finns inte bara nackdelar med att låta sitt barn börja tidigare på dagis.

2012-01-26 @ 20:45:59
Linda

Jag går efter forskning det tycker jag är bäst det finns bevias att barn under 3 år inte är mogna för att gå på dagis.. om ni inte tror mig så googla!



dagis har blivit ett måste & jag blev mest irriterad på att rebecca skriver om mig i sin blogg utan att tala om det för jag tycker det är fult gjort..

2012-01-26 @ 22:01:59 | http://mammaal.blogspot.com
Rebecka

Det va inte meningen att du skulle ta illa vid dig, linda. Men jag skrev inget namn och så sent som igår sa du att du inte läser min blogg. Men jag vill inte bråka me dig så jag tycker vi båda ska inse att alla är olika och att man får sätta sitt barn på förskola närhelst man vill utan att få skit för det. Det finns både för och nackdelar me att sätta sitt barn på förskola tidigt respektive sent. Man får absolut framföra sin åsikt men inte på ett sånt sätt att dom som inte gör likadant, tar illa upp. Och jag tog illa upp av det du skrev om Thea.

2012-01-26 @ 22:26:39
Sophia

Oj tänk om man hade gått efter all forskning som finns... Hade nog levt ett dubbelliv då... Haha 3år tror att majoriteten av alla barn börjat innan dess och de flesta bland annat jag blev visst normal...

2012-01-26 @ 22:26:58
Carro

Jag tycker verkligen inte det är för tidigt om Thea ska börja när hon är 17 månader. Sigge ska få börja när han är 21 månader för det tycker vi känns rätt (för oss) Däremot tycker jag det är tråkigt för barn oavsett ålder som får vara på förskolan HELA dagarna, alltså som blir lämnade 6-7 på morgonen och hämtade 6 på kvällen igen. Det är alldeles för många timmar tycker iaf jag.

2012-01-27 @ 15:51:25
Rebecca

Jag håller fullständigt me dig, carro :) Jag tycker att man ska få sätta sitt barn på förskola när man själv känner att det är dags, oavsett om barnet är 15 mån eller 27 mån. Och jag tycker också att det är hemskt att barn får vara på dagis HELA dagarna men ibland har föräldrarna inget val, det är ju så vårt samhälle ser ut. Många föräldrar jobbar sent och har ingen annan som kan hämta barnen. Det ultimata för mig vore att ha Thea på dagis ca 5-6 timmar om dagen men det kan jag glömma om jag får jobb. Låt oss säga att jag får ett 7-16 jobb, ja då måste ju thea va på förskolan mellan halv 7 och halv 5 och det är för länge enligt mig men vad ska man göra?

2012-01-27 @ 16:02:06
Anonym

Du har inget jobb att återgå till och dina yrkeserfarenhet är ju inte att arbeta heltid ( det har du väl aldrig gjort?) så problemet att arbeta 7-16 är väl inte ditt?

2012-01-30 @ 09:51:08
Rebecca

Jo, jag har jobbat heltid. En gång. Jag vill mer än gärna ha ett heltidsjobb men jag tar det jag får även om det bara en deltid eller halvtid. Allt är bättre än inget :)

2012-01-30 @ 10:18:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!