En eftermiddag i kungens kurva

Förmiddagen släpade sig fram, jag skulle ha behövt städa men jag har inte haft varken ork
eller lust på flera dagar så hemmet har så gott som förfallit känns det som. Hatar när det är
så. Tur att vi får hit min familj imorrn på middag, då har jag inget annat val än att städa :D Ska
börja röja lite ikväll och skura badrummet så att det bara är dammsugning och dammtorkning
kvar imorrn.
 
 
I eftermiddags åkte jag och Thea till kungens kurva. Vi började me IKEA för att köpa spärrar
till skåp och lådor men sen visade det sig att dom inte funkade på vårt kök osv. Suck! Så nu
vet jag inte hur vi ska göra. Köpte även vanliga bestick till Thea plus plastmuggar. Efter det
så hade jag lite tid att slå ihjäl innan gubben slutade så jag tog en sväng förbi barnens hus
och köpte en lila gallerfilt :) Jag och Thea tog en fika på kvantum och väntade på pappa och
när han kom så gick vi in och handlade och sen åkte vi hem :)
 
 
Patrik va även inne på lekia och skällde lite på dom. Vi har väntat på vår sittbåge till vagnen i
snart 3 veckor, dom säger att dom ska höra av sig när man ringer men dom hör inte av sig.
Idioter! Så imorrn skulle patrik ringa dit och prata me killen som vi beställde av för han jobbade
inte idag. Jätte dålig service!
 
 
Började me middagen direkt och nu gör vi inte många knop. Jag och Patrik är trötta och Thea håller
på och leker me sitt :) Idag upptäckte jag henne sittandes och stapla klossar till ett jätte högt torn, hon
va så duktig och hjärtat tog en glädjeskutt. Och när vi skulle kliva av bussen i kungens kurva så va det
annan yngre (och betydligt mycket rundare flicka där) så Thea vinkade till henne när vi klev av. Det har
hon aldrig gjort förut.
 
Ja, som sagt så ska jag väl städa ikväll och bara mysa me gubben :) Går inga bra filmer på tv heller
men nåt kanske vi hittar att slötitta på.
 
Men vi hörs imorrn ikväll!
 
 
 



Kommentarer
Anonym

En liten fundering bara, varför sitter Thea själv där bak? Ni är ju ändå två i bilen, varför kan inte hon få sitta fram eller att du sitter med henne där bak?

Svar: Jag sitter alltid bak me henne när vi inte har barnvagnen me. Patrik har måste burkar och jobbgrejer i bagageluckan som inte får plats i framsätet. Därför måste jag sitta fram när vagnen är me. Och Patrik vill inte att Thea sitter fram, han tycker inte att det är säkert.
Rebecca

2012-06-29 @ 20:00:10
Anonym

Stackarn som måste sitta själv.. Så hon sitter alltså där bak själv när ni reser långt? Hur kul kan det va för henne?

Inte säkert? Det går ju inte att säga.. Blir ni påkörda bak, ja då sitter hon ju inte säkert där heller. Så går inte att tänka, ni vet aldrig vart ni blir träffade om det nu skulle bli en krock.

Svar: När vi reser långt sitter jag alltid bak me henne för då försöker vi packa så att så mycket som möjligt får plats fram. När vi ska till Jämtland om en månad kommer jag sitta bak me henne. Det är väldigt sällan som hon sitter bak själv och när hon gör det så är det aldrig mer än högst 20 min.
Jag tycker att hon ska sitta fram men min sambo är rädd för att airbagen inte ska va ordentligt avaktiverad.
Rebecca

2012-06-29 @ 21:44:22
Anonym

Är det inte en verkstad som har kopplat ur den?

Svar: nä, det är bara en knapp som man trycker på.
Rebecca

2012-06-29 @ 22:15:06
Anonym

Den borde ju vara urkopplad, varför skulle annars knappen existera om den ändå inte gör det den är till för? Nä.. Låter bara som en dålig bortförklaring

Svar: urkopplad vet jag inte men den är ju alltid aktiverad och patrik är osäker på att den blir ordentligt avaktiverad om man bara trycker på knappen. Jag tycker också att Thea skulle sitta fram men det är gubben som bestämmer i bilen :P
Rebecca

2012-06-29 @ 22:21:31
Anonym

Som sagt, knappen skulle ju inte finnas där om den inte fyllde någon funktion. Dess funktion är ju att avaktivera airbagen och då är det ju självklart att den är avaktiverad om ni tryckt på knappen.

Kanske dags att kolla efter en billigare sulky istället som ni kan ha med i bilen?

Svar: Det håller jag me om men när det gäller säkerheten i bilen och Thea är Patrik jätte kinkig, tyvärr! Han vill inte ta några risker.
Ja, jag vill köpa en sulky men Patrik tycker det är onödigt. Och tyvärr skulle inte den heller få plats i bilen me all skit som ligger i bagageluckan. Haha.
Rebecca

2012-06-29 @ 22:28:56
Anonym

Jag brukar sällan kommentera i bloggar men kände att jag ville avdramatisera det hela. Barn kan absolut sitta ensamma i bak, kan alltid vara en fördel med en förälder bak men det är inget fel i att hon sitter själv där. Många barn, självklart inte alla, kan se bilåkning som en avslappning och vilostund och man sitter ju inte långt från barnet direkt. Det finns speglar man kan skaffa så man ser barnet i baksätet, en backspegel typ. Är man orolig kan man ju skaffa en sådan. Sen kan man ju tänka på att man inte måste kommentera allt i en blogg, hur viktigt kan det va..

2012-06-30 @ 00:17:35
Anonym

Att Patrik tycker att köpa ny vagn är onödigt kan jag förstå , han har ju ett tung ekonomiskt uppgift att fylla, du hade ju ingen inkomst innan du fick fp
som därmed inte blev så hög
men du kan ju arbeta helger nu så kan du själv köpa en mindre vagn eftersom du vill ha mycket av allt!!!

Svar: Det är ingen större idé att hitta ett jobb och jobba när det är en månad kvar till semestern och sen när den är slut är det dags för Theas inskolning och sen börjar jag jobba :-) jag har hittat flera vagnar som jag har råd me själv men Patrik tycker att det tar onödig plats i källaren.
Rebecca

2012-06-30 @ 09:45:17
Anonym

Att Thea vinkar till ett annat barn när ni går av bussen var ju gulligt, men jag kan absolut inte förstå varför du skriver att det barnet var betydligt rundare vad fan hade det med saken att göra !? Du borde verkligen skämmas.

Svar: Folk kommenterar att Thea är rund vilket hon absolut inte är utan det finns barn som är både yngre och rundare som folket istället kan lägga energi på. Och knubbiga barn är sötast! Magra ungar är inget för mig :-P
Rebecca

2012-06-30 @ 09:51:53
Anonym

Vad menar du ?? Så bara för att folk har kommenterat att Thea ser knubbig ut så måste du kommentera hur andras barn ser ut !? Åter igen så är det ditt dåliga självförtroende som talar. Att Thea ser knubbig utr väl kamerans fel då för hon ser absolut inte smal ut.

Svar: Barn ska inte va smala, dom ska ha lite hull. Och om hon skulle va överviktig hur kommer det sig att hon ligger perfekt på sin kurva?
Rebecca

2012-06-30 @ 10:16:51
Anonym

Vad kul att du har fått jobb.
Att sätta in en vagn i källaren verkar ju onödigt tycker nog de flesta

Svar: Ja, det är jätte roligt :-) om du hade läst min blogg så hade du sett att jag hade fått jobb ^^ ja, precis och det är därför Patrik inte vill ha en till vagn för det tar onödig plats i källaren.
Rebecca

2012-06-30 @ 10:17:37
Anonym

Grattis !
Vad har du fått för jobb,
När ska du börja?

Svar: Tack :-) det är på 4 olika förskolor som tim.vik så jag börjar så fort Theas inskolning är klar och jobbet ringer :-) kommer söka andra jobb under tiden också.
Rebecca

2012-06-30 @ 10:29:30
Anonym


Då är det inte säkert att du ska jobba !
Fick uppfattningen att du skulle börja arbeta regelbundet och inte enstaka dagar.Den dagen du arbetade så gnällde du ju bara på arbetskamrater. hoppas att din chef/arbetskamrater inte läste detta, för då får du inget jobb där!!!
Hur kommer Thea gå på förskolan, alla dagar för att du ska stå stand-by för ev jobb eller hur är det tänkt?

Svar: Det är väl klart att jag kommer jobba men vet inte hur mycket. Chefen sa att det oftast minst blir ca 80% i månaden iallafall för det är många förskolor me mycket personal. Thea kommer gå på förskolan 4 dagar i veckan. Så är det iallafall tänkt nu. Sen får vi se hur det utvecklas i höst me jobb och sånt.
Rebecca

2012-06-30 @ 10:39:02
Anonym

Du skriver att du kommer att söka jobb, innebär det att du inte söker jobb nu inför hösten ?
Varför har du inte börjat söka redan nu ?

Svar: Jag väntar på mina betyg först och jag vet inte om dom hinner komma innan vi ska på semester. Men jag har kollat runt på jobb och hittat flera intressanta. Kommer även skriva in mig på ams.
Rebecca

2012-06-30 @ 10:48:46
Anonym

Är du nöjd med det sätt som du lever ditt liv?
Det verkar inte så kul att städa tvätta och slötitta på tv eller mysa i soffan låter som en bättre benämning på slötittandet och småätande

Svar: Ja tack, jag är nöjd me mitt liv. Själv då? Måste ju va väldigt givande att lägga sig hur andra lever sitt liv?
Rebecca

2012-06-30 @ 10:53:18
Anonym

Det ger en inblick i hur illa livet kan te sig för endel, själv vet jag hur tråkigt det kan vara .

Svar: Vi lever ett rätt bra liv :-) vi åker iväg och hittar på saker, vi åker på semester, vi träffar vänner och familj. Sen tror jag inte att nån gör saker varje helg utan man kan va hemma och mysa och leka tillsammans också :-)
Rebecca

2012-06-30 @ 10:59:01
Anonym

Bra att du är nöjd med det lilla, själv har jag större krav/önskemål, längtar efter att ligga på en strand i grekland gå och äta en god middag på en liten familjeägd taverna det är mina drömmar och mål.

Svar: Jag är nöjd som det är för tillfället :-) om några år skulle jag gärna vilja köpa ett litet sommarställe men det är allt. Jag är ingen som kräver mycket av livet utan jag är nöjd me det jag har :-)
Rebecca

2012-06-30 @ 11:57:59
Anonym

Seriöst va e fel på dig.. Hur kan du skrivq så om ett barn på bussen. Det jag har sagt e att du borde passa vad thea äter för hon bötjar se lite rundare ut. Att du sen kan. Hänga ut ett barn som ingen vet vem de e. E ju sjukt. Skulle fan inte förvåna mig om du hade lagt ut bild oxå. Å ja jag fattar inte att du har jobbet kvar. Såg att en anställd sett ditt jobv inlägg. Du bordr vara gladare att du har jobb. // Madde

Svar: Så du menar att folk kan skriva va som helst om min dotter men jag får inte nämna att jag såg ett barn som va lite rundare än Thea? Det är verkligen dubbelmoral. Du skriver ju om min dotter men jag har ingen aning om vem fan du är. Ditt barn kanske är betydligt mycket rundare än Thea om du nu har barn. Jag är inte den enda som har klagat på personalen där, och tydligen är jag den enda vikarien kvar på den avdelningen för alla andra slutade, dom stod inte ut. Men som jag sa till en vän som jobbar där så är jag jätte glad för jobbet.
Rebecca

2012-07-01 @ 18:38:29
Lindah

Alltså att barn sitter själv bak är ingen fara alls, barn sitter säkrast bak i mitten på bilen.. och att en knapp som stänger av airbagen är inte säkert alls.. ska man ha barn fram så ska den var urkopplad och borttagen..

sen fattar jag dock inte varför du måste skriva att ungen var rundare och yngre än thea??
Barn ska vara runda.. läste även tidigare att du blev orolig att thea börjar bli rund vilket låter helt galet i mina öron för i mina ögon är thea mindre än normalstora barn..

Svar: Men hur kan dom sitta i mitten av bilen? Bilstolen måste ju sitta fast i nån av framsätena =/ Jag håller verkligen me om att barn ska va runda men om folk nu ska hålla på och hoppa på min unge så har väl jag rätt att hoppa på nån annans unge. barnsligt javisst men jag blir så irriterad. Nä, jag tycker inte att thea börjar bli rund men andra tycker det. Och Thea är så stor som hon ska va :)
Rebecca

2012-07-06 @ 18:13:29
LindaH

Man sätter remmarna runt en av varje stol :)

Svar: Jaha, då förstår jag :-) men jag har inte sett en enda unge som åker i mitten :-S
Rebecca

2012-07-06 @ 19:59:16
LindaH

tänkte på en till sak, bältet som går över axlarna ska sitta under axlarna, den sitter alldeles för högt upp på stolen för theas längd :)

Svar: Om vi sätter den längre ner får Thea inte plats. Hon blev bokstavligen ihoptryckt. Haha. Så vi va tvungen att flytta upp den.
Rebecca

2012-07-09 @ 00:50:37
LindaH

då ska ni ha en ny stol isåfall.. när vi köpte våran så sa dem som jobbade där att det är jätte viktigt att de sitter nedanför axlarna för har man dom i samma höjd eller högre upp så riskerar barnen att bryta nacken. för det är jätteviktigt att det finns skydd så axlarna sitter tillbaka dragna .

Svar: Men hur ska banden kunna sitta nedanför axlarna? Haha. Jag kan ingenting sånt där. Vi ser bara till att hon och stolen är ordentligt fastspända :-)
Rebecca

2012-07-09 @ 11:14:13
LindaH

om du läser bruksanvisningarna så står det där, och om du inte har någon är det inte så lätt.. väldigt korkat att inte kolla upp sånt.

Svar: då är vi väl korkade. vi fick som sagt bilbarnstolen begagand av theas farmor och jag tror inte att hon heller tänkte på nån bruksanvisning.
Rebecca

2012-07-10 @ 21:49:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!