Kycklinggratäng
Snodde det här receptet från nätet men ändrade vissa saker och det va så sjukt
gott :)
Här kommer iallafall receptet för 4 pers.
3-4 kycklingfiléer.
3-4 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 röd paprika (lade jag till)
Ett paket bacon (tog jag bort)
1 vitlöksklyfta
3 msk sweet chili
En hönsbuljongtärning
salt
peppar
1-2 dl parmesan (beror lite på hur mycket man vill att det ska smaka)
Skär kycklingfilén i tunna strimlor och baconet i små bitar. Paprikan kan du skära i små bitar
också. Bryn alltsammans i några minuter men inte tills kycklingen är genomstekt.
Blanda creme fraiche, grädde, sweet chili, vitlök och en del av parmesanen. Häll nu
kycklingblandningen och såsen i en ugnsfast form. Strö över resten av parmesanen.
Ställ mitt i ugnen på 220 grader i ungefär 15 min. Serveras med ris eller pasta.
Jag tog som sagt bort baconet och lade till paprikan och det va ett bra val. Paprikan tillförde
så otroligt mycket smak och det vart så gott :) Sen är jag inte så förtjust i kombinationen
kyckling-bacon. Men det är helt efter tycke och smak :)
Smaklig måltid!
Kommentarer
Emma
Detta recept ska jag testa. Låter supergott :-)
Svar:
Rebecca
Ann-Sofi
Tusen Tack för receptet på den supergoda gratängen !
Har nämligen premiärlagat den i dag.:-)
Svar:
Rebecca
Ann-Sofi
Jag gjorde en inventering i kylen och hade både röd paprika och lite bacon hemma. Men det blev bara några skivor bacon i. Så det här var inte sista gången det serverades. :-)
Svar:
Rebecca
Ann-Sofi
Jag tycker ju om att ha stekta baconbitar i olika grytor och gratänger. Dels för smakens skull men också för att det blir sån god sälta. Så har man baconbitar i så kan man dra ner på saltet istället. Men som sagt, toppengott blev det också. :-)
Svar:
Rebecca
Anonym
Verkar gott men ska det vara två burkar cream freach + 1dl grädde ?
Svar:
Rebecca
Anonym
Låter gott men innehåller mycket fett !
Kan det vara så att ni äter för fet mat för Theas mage ?
Svar:
Rebecca
Anonym
Det låter bra !
Trackback