En träff me Memphis :D

Jag och Patrik håller på och blir galna här hemma. Thea är som sagt mitt uppe i sitt värsta
trots och får MINST 10 hysteriska utbrott om dagen. Vi är inne i en påfrestande och intensiv
period nu och jag önskar bara att det kunde gå över men enligt alla andra så är det här bara
början och jag vet ärligt talat inte hur jag ska orka. Men det är bara att bita ihop och stå ut.
Jag försöker att tänka på alla fina stunder me henne när hon är som jobbigast och ibland funkar
det mdan jag andra gånger bara vill sita av mig håret. Och jag tror inte att Patrik förstår att det
är jätte jobbigt för mig också för han hetsar upp sig för minsta lilla och blir irriterad medan jag
lättare kan stänga av och behålla lugnet. Att skaffa Thea va det bästa jag nånsin gjort men just
nu får man nästan påminna sig själv om det =/ haha.
 
I förmiddags åkte vi och storhandlade och vi lät Thea gå omkring själv och hjälpa till att lägga
varorna i vagnen och det gick bra i kanske 15 min, sen sprang hon bara omkring och levade
rövare. Men vi överlevde handlingen och när vi kom hem somnade Thea bums. Jag och Patrik
satt och hämtade andan och jag hoppade in i en dusch och gjorde mig ordning.
 
Klocka 16 va vi bjudna till Nilssons på fika och en träff me deras nya bebis, memphis :) Thea
vart överlycklig och ville klappa, krama och bära omkring på honom. Haha. Hon och Leah
lekte fint men Thea slåss och puttas, en sån period nu. Man känner sig så maktlös.
 
Ví va där ett par timmr och sen åkte vi hem och fixade middag. Nu har Thea precis badat, jag
hoppas att hon somnar snart så jag får fixa hennes fotobok innan jag blir för trött, måste skicka
iväg den innan midnatt. Ha en trevlig kväll :)
 



Kommentarer
Jennie

Det är riktigt jobbigt med alla dessa utbrott,vi har det precis likadant just nu..tålamodet prövas många gånger varje dag om man säger så haha!

Svar: ja,det är verkligen jätte jobbigt :( man njuter verkligen att varje bra sekund!
Rebecca

2013-04-01 @ 10:21:58
Anonym

Nu när hon kan prata så försök att hon berättar eller visar vad det är som får henne arg, det är nog bättre att försöka förstå henne än att vänta ut attacken tills hon inte orkar mer, det måste vara väldigt frustrerande för henne att ni inte bryr er om varför hon blir arg

Svar: Vi bryr oss visst om varför hon är arg men det går inte att prata me henne när hon får sina utbrott, därför väntar jag ut dom och sen pratar jag me henne. Det är lönlöst att försöka prata me henne när hon är hysterisk.
Rebecca

2013-04-02 @ 12:25:52
Jennie

Håller med Rebecca,att försöka prata med en hysterisk unge är ingen större mening med,det kan till och med bli värre ibland.Barn i den här åldern är kända för sina utbrott som kan komma när man minst anar,det kallas för trotsåldern;) men det har väl du anonym koll på som sitter här och ger så många goda råd ;)

2013-04-02 @ 21:29:47
Anonym

Att vänta ut dom, visar ju på att det är ett okej beteende för er. Här hemma ber vi barnet gå in på rummet och inte komma ut förrän det är lugnt. Vill det inte gå in, tar vi det i handen och går in tillsammans.

I dom allra flesta fall inser vårt barn att det är lönlöst att stå där och skrika och vara arg. När det är tyst går vi in till barnet och pratar, pussar och säger förlåt till varandra. Vi är noga med att förklara att vi vill inte be barnet gå in på rummet, men beter man sig inte får det bli så.

Svar: Jag är helt säker på att Thea ändå vet att det inte är ett okej beteende, vi säger ju det till henne. Vi har försökt gå in me henne till sovrummet men hon skriker ju fortfarande tills hon har lugnat ner sig och då kan vi prata me henne. Hur gammalt är ert barn?
Rebecca

2013-04-02 @ 22:29:26
Anonym

Vårat barn är strax över 2 år. Visa att det är ni som bestämmer! Jag skulle aldrig gå med på att mitt barn står bredvid och gapar för att det inte får som det vill t.ex. Därför visar vi tydligt att det inte är okej att göra så, det blir raka vägen in på rummet. Tillslut förstår dom ju.. Oftast räcker det för oss att säga "jag vill inte höra på ditt skrik! Gå in på rummet och lugna ner dig, sen kan du komma ut" Kommer barnet ut igen, innan det ör lugnt tar vi det i handen och går tillbaka till rummet, utan att säga nåt.

Svar: Thea skriker inte, alltså bara står och skriker utan hon blir riktigt hysterisk. Det är två helt olika saker. Hade hon bara skrikit i ren protest så hade det varit lättare tror jag. Vi gör så gott vi kan men inget hjälper under hennes utbrott utan vi måste ta det efter när hon har lugnat sig.
Rebecca

2013-04-03 @ 07:39:29
Anonym

Vårt barn skriker inte bara heller.. Det blir också hysteriskt. Så hysteriskt att det inte lyssnar alls. Då bär jag själv in barnet i rummet och lägger det på golvet (aldrig i sängen, då det är en trygg plats) och går ut. Ni måste vara hårda! Hur ska hon annars förstå att hon gör fel? Visa att ni inte ger er, annars kommer hon fortsätta.

Svar: Vi ger oss inte, vi är stenhårda. Men jag förstår inte varför vi ska bära in henne till sovrummet? Hon kan väl va i vardagsrummet och skrika själv som i sovrummet?
Rebecca

2013-04-03 @ 09:50:10
Jennie

Man kan diskutera detta ämne in i det oändliga men i slutänden är det ändå de berörda föräldrarna som beslutar hur man ska tackla dessa utbrott.Finns inga mallar för hur man ska agera eftersom varje barn är unikt och fungerar olika.Och när man står mitt i det jobbiga är det lättare sagt än gjort och tänka pedagogiskt och göra "rätt",tålamodet tar ju någon gång slut hos de flesta föräldrar.

Svar: Absolut,Jennie :-) varje familj gör va som funkar bäst för dom. Man måste testa sig fram för att se:-)
Rebecca

2013-04-03 @ 11:20:59
Anonym

Ni tar ju henne dit ni vill, men här hemma får barnet inte vara i samma rum som oss när utbrotten kommer :) bra att ha en fast punkt som "paus" och i vardagsrummet är man ju ofta i. Annars brukar folk köra med en pall nånstans i hemmet som en pausplats.

2013-04-03 @ 12:00:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!