Tredje ambulansturen för Thea

Igår började jag jobba igen efter några månaders arbetslöshet och det kändes jätte bra :D förskolan jag va på låg på andra sidan vägen hemifrån,  jobbar gärna där fler gånger :P tog ca 2 min att gå. Jag hade en bra dag och dagen gick fort.  Slutade kl 3 och när jag kom hem va älsklingen hemma. Jag gick och lade mig i soffan, va helt slut och hjärtat åkte iväg för att flyga.  Jag åkte och hämtade stumpan på dagis vid 4 och hon hade haft det bra där, hon hade varit lite slö. Vi åkte till huddinge och mötte upp maria innan vi åkte till visättra en snabbis.  Vi fikade lite och så åkte vi till minneslunden och tände ljus för mormor och morfar. 
 
 
Vi kom hem vid halv 7 och då började Maria med maten men vi hann inte äta :( Jag hittade Thea livlös,  alldeles blå om läpparna och händerna och tom i blicken. Skriker panikartat till Maria som kommer springande och hon påbörjar hlr på Thea medan jag ringer 112. Jag är i panik och bara gråter och han jag pratar med hade jag sån lust att strypa, han va så elak. Thea krampade/låg livlös och okontaktbar i minst 10-15 min, den längsta tiden i hela mitt liv. Till slut kommer ambulansen och dom tar lite snabba prover på henne samt tempen som visade på 39.5 så det va me all säkerhet en feberkramp hon fick.  Vi åkte upp till huddinge sjukhus me blåljus. Jag satt fram i ambulansen och hörde bara hur dom försökte få kontakt me Thea, när vi kom fram så låg hon på båren med en syrgasmask. Hon va ömtöcknad men vid medvetande,  dom tog lite blodprover på henne och tempade henne igen, då hade hon 40.5 trots febernedsättande. Vi åkte till akuten och då kom maria, moa och Jennifer med lite kläder och sådär. Vid det laget hade Thea piggnat till ordentligt och va uppe och gick och åt isglass. Även patrik och kelly kom. Vid 22-tiden fick vi äntligen ett rum, läkaren ville att Thea skulle stanna för observation över natten.  Vi fick in lite fika för vi hade ju inte hunnit äta nån middag så vi va jätte hungriga,  vid 23 somnade Thea och då åkte Patrik. Jag va helt slut och hade sån frossa, så fort jag blundade såg jag bara Theas livlösa kropp framför mig så jag somnade nog inte förrän vid 02 nångång.  Sjuksköterskan kom tjugo över 4 på morgonen och tog tempen på Thea som va hög och gav henne en supp, vi somnade om och vaknade vid halv 9 igen.  Thea åt frukost och nu har hon hittat en kompis som hon leker för fullt med :) vi väntar på läkaren så vi får åka härifrån nångång,  maria skulle hämta oss. 
 
 
Idag är jag mer tacksam än någonsin över livet,  att Thea fortfarande lever, andas och leker.  Jag trodde jag skulle förlora henne igår. Min fina tjej som redan åkt ambulans 3 gånger.  Hur mycket ska hon va me om, min fina tjej. 



Kommentarer
Sofia

Usch vad hemskt.. stackars stackars lila Thea!
Vad läskigt när dom krampar sådär.

Svar: Ja det va verkligen hemskt, va så säker på att jag skulle förlora henne. Trodde att första feberkrampen va värst men den här va värre, just för att den höll i sig så länge och för att hon va helt borta. Usch, varför ska jag råka ut för sånt? :(
Rebecka

2014-10-11 @ 14:14:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!